SWCS ry:n TOKO-mestaruus 2018

SWCS ry:n TOKO:n rotumestaruudesta kisattiin 2.6. Nokialla.

Rotumestariksi selviytyivät Pipsa Ylönen & Pipa (AVO-luokka, 260p).

ALO-luokassa parhaita corgisteja sekä rotumestaruuden kakkosia olivat Ida Jokela & Ahti 170 pisteellä.

3. sijan veivät Anu Koponen & Konsta ALO, 149p) ja 4. sijan Noora Suokas & Teppo (ALO, 70p).

TOKOmestis2018

Erikoisnäyttelyn 2018 aikataulu on julkaistu / Specialty show schedule published

Espoossa 30.6.2018 järjestettävän erikoisnäyttelyn aikataulu on julkaistu ja löytyy täältä.

Lisätietoja näyttelystä löytyy oheisesta linkistä.

The show schedule for the specialty on 30 June 2018 in Espoo has been published and can be found here.

More in formation on the specialty can be found under the following link.

Vuoden 2017 agility-corgi, TOKO-corgi ja RALLY-TOKO -corgi

IMG_7473
Vuoden agility-corgi -kisan voitti agilityvalio Myy, Agicard’s Columba Palumbus, jonka omistaa ja ohjaa kisoissa Mirja Päivärinne Nivalasta.

20170414-2M8A7002
Vuoden toko-corgi -kilpailun voitti erikoisvoittajaluokassa kilpaileva Kätyri, Big-Wood’s Nobody’s Fool, jonka omistavat sitä kisoissa ohjaava Pia Alatorvinen sekä Juhana Mätäsaho ja Johanna Flinck.

Puksipuun Lemmenliekki_preview
Vuoden 2017 RALLY-TOKO -corgi oli Tino, Puksipuun Lemmenliekki joka omistajansa Mira Äikiän kanssa voitti myös Rally-Tokon suomenmestaruuden 2017.

Onnea voittajille!

Tarkemmat tulokset löydät sivulta Vuoden 2017 harrastuscorgit

Vuoden Corgi -kilpailut vuodelta 2017

Näyttely- ja kisavuosi lähentelee loppuaan, joten alkaa olla aika ilmoittautua mukaan Vuoden Corgi-kisoihin!

SWCS ry palkitsee vuoden mittaan menestyneimmät corgit vuosikokouksessa seuraavissa kisoissa:

• Vuoden näyttelycorgit molemmista roduista (vuoden uros / narttu, vuoden nuori, vuoden veteraani, vuoden jalostusuros / -narttu
  • Vuoden TOKO-corgi
  • Vuoden agilitycorgi
  • Vuoden rally-tokocorgi

Kaikkiin kisoihin täytyy omistajan ilmoittaa koiransa mukaan!

Lue lisää oheisen linkin takaa ja ilmoittaudu:

Vuoden Corgi -säännöt

Corgiseuran vuosikokous 2018

Vuosikokous 2018 järjestetään Nokialla ABC Kolmenkulmassa lauantaina 17.3.2018 klo 13. Jäsenyyksien tarkistaminen alkaen klo 12.

Kokouskutsut postitetaan maaliskuun alussa ja valtakirja löytyy seuraavasta lehdestä nro 1/2018. Kokoukselle päätettäväksi esitetyt asiat on toimitettava hallitukselle 2.2.2018 mennessä.

Merkkaa päivä kalenteriin!

Welsh corgi cardiganeille lonkkaindeksit KoiraNet-järjestelmään

Welsh corgi cardiganien lonkkaindeksit tulevat näkyviin KoiraNet-järjestelmään syyskuun lopussa. Periytymisaste on tällä hetkellä 0,29.

Lisätietoa:

Kennelliiton tiedote: https://www.kennelliitto.fi/uutiset/paivityksia-lonkka-ja-kyynarindekseihin-syyskuussa-2017
Periytymisaste: https://www.kennelliitto.fi/periytymisaste
BLUP-indeksi: https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/jalostustietojarjestelma/mika-on-blup-indeksi

Tiedote pennun ostajille ja urosten omistajille

Molempien corgirotujen suosio tuntuu kasvaneen viime aikoina. Etenkin pembroke-kasvattajille tulvii pentukyselyitä ja sitä oikeaa pentua saattaa joutua odottamaan jopa vuosia. Kun kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, se voi johtaa ikäviin lieveilmiöihin. Hanki siis pentusi vain vastuulliselta kasvattajalta.
Ohjeita pennun etsijälle

Uroksen omistajilla on myös suuri vastuu rotujen tulevaisuudesta.
Antaisinko urostani jalostukseen?