Tervetuloa mukaan talkoisiin rodun jalostuksen puolesta!

Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamiseksi Suomen Welsh Corgi Seura ry kannustaa jäseniään tutkituttamaan koirat kattavin virallisin terveystutkimuksin. Kotikoiran tulokset ovat tärkeitä jalostukseen käytettävien sukulaisten osalta. Viralliset tutkimustulokset antavat arvokasta tietoa koko rotua ajatellen. Jokainen omistaja voi olla osaltaan auttamassa rodun jalostustyössä.

Terveystiedot auttavat myös toimimaan koirasi parhaaksi. Mikäli tutkimustuloksissa ilmenee jotain, voi asian huomioida ruokinnassa, liikunnassa ja harrastusvalinnoissa ja näin ennaltaehkäistä ongelmien etenemistä.

Virallisilla tutkimustuloksilla tarkoitetaan eläinlääkärin koiralle tekemiä tutkimuksia, jotka suoritetaan Kennelliiton hyväksymien ohjeiden mukaisesti ja jotka tallennetaan Kennelliiton jalostustietojärjestelmään.

Corgien osalta virallisen lausunnon voi saada lonkka-, kyynär- ja selkäkuvista, polvista, silmäpeilaustuloksesta sekä sydämen tutkimuksesta.

Virallisten terveystutkimuksien alaikäraja on 12 kk. Täydellisen virallisen selkätuloksen saadakseen, koiran tulee olla täyttänyt kaksi vuotta.

http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/viralliset-terveystutkimukset

Kuulumisia Vuosikokouksesta

Vuosikokous pidettiin lauantaina 25.3.2017 Lahdessa.

Osallistujia oli 41 jäsentä ja 33 valtakirjalla edustettua jäsentä.

Puheenjohtajana toimi Sinikka Mäkelä ja sihteerinä Jutta Kilponen.

Hallituksessa erovuoroisina olivat Saara Antila, Anne Walden ja Hanna Varhelahti, joka oli ilmoittanut halustaan jatkaa. Swcs ry kiittää Annea ja Saaraa menneistä kausista!

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Marika Juhola (64 ääntä), Hanna Varhelahti (58 ääntä) ja Emmi Kortelainen (38 ääntä).

Varapuheenjohtajana valittiin jatkamaan Eira Björkman ja varajäseneksi Mira Timperi (42 ääntä). Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Pinja Hiltunen, varsinaisina jäseninä Marja Pusa, Kikka Korjula ja Jutta Kilponen sekä varajäsenenä Anu Tulensalo.

Cardiganien PEVISA-ohjelman jatkumisesta äänestettiin äänin 9 vastaan, 63 puolesta, tyhjä 1. Pembrokien ohjelman jatkumiselle ei esitetty vastaehdotusta.

Corgiset Extra päätettiin muuttaa sähköiseksi vuodesta 2018 alkaen.

Kiitos kaikille osallistujille, nähdään ensi vuonna!

Vuosikokous 2017 – päivitetty kokouskutsu

Vuosikokouskutsun esityslistaan on epähuomiossa jäänyt ylimääräiset maininnat valtuustoedustajien ja yleiskokouksen edustajien valinnoista (kohdat 12 ja 13). Tänä vuonna EI valita näitä edustajia. Toiseksi myös pj:n valinta-kohta on virheellinen, puheenjohtajamme jatkaa toki edelleen.

Lisäksi toiseen PEVISA-ehdotuksen alkuun on päässyt painovirhepaholainen cardiganista, kun heti toisessa kappaleessa puhutaan oikein pembrokesta. Korjatut esityslistat lähetetään sähköpostitse kaikille sähköpostiosoitteen jäsensihteerille ilmoittaneille ja jaetaan vuosikokoukseen osallistujille ennen kokouksen alkua.

Päivitetty esityslista

Valtakirjapohja, kokousmateriaali löytyy täältä.

”Suomi 100 vuotta ja corgi” valokuvauskilpailu

SWCS ry järjestää valokuvakilpailun ”Suomi 100 vuotta ja corgi”-teemalla, jonka satoa julkaistaan vuoden jokaisessa lehdessä. Tammi-lokakuun ajan palkitaan kuukauden paras kuva corgiaiheisella tuotepalkinnolla. Lisäksi vuoden lopussa jäsenet pääsevät äänestämään näistä 10 kuvasta parhaimman. Kilpailuun osallistuneista kuvista kootaan corgikalenteri seuraavalle vuodelle ja siihen valittujen kuvien ottajat saavat kalenterin 2018 veloituksetta. Osallistua voi 31.10.2017 saakka.

Nyt siis kamera käteen tai kaivelemaan arkistoja! Lähetä aiheeseen sopivia kuvia osoitteeseen corgiset@corgiseura.net. HUOM! Kuvan tulee olla mahdollisimman suuri, jotta sen laatu kestää lehden painatuksen.

Liitä mukaan lyhyt kuvaus otoksesta sekä yhteystietosi.

Kilpailun säännöt:
1. Lehtitoimikunta valitsee kuukauden voittajat anonyymisti, eikä sen jäsenet saa osallistua kisaan. Valintakriteereinä käytetään kuvan sopivuutta aiheeseen, laatua sekä yllätyksellisyyttä
2. Osallistujalla tulee olla täydet oikeudet lähettämiensä kuvien käyttöön.
3. Kilpailuun osallistuvan tulee olla SWCS ry:n jäsen
4. Lähettämällä kuvia osallistuja hyväksyy kilpailun ehdot ja luovuttaa kuvien käyttö- ja muokkausoikeuden SWCS ry:lle.
5. Otoksia, jotka eivät täytä lehden aineistovaatimuksia (vähintään 2304 x 3456 pikseliä, mieluiten alkuperäiskoossa ilman rajauksia), ei hyväksytä mukaan kilpailuun.

Vuosikokous 25.3.2017 Lahti

Vuosikokous järjestetään 25.3.2017 Lahdessa klo 13. Viralliset kokouskutsut postitetaan jäsenille viikolla 9. Laita päivä kalenteriin.

Kokoukselle päätettäväksi esitetyt asiat on toimitettava hallitukselle 11.2. mennessä.

Tervetuloa erikoisnäyttelyyn 18.6.2017 Kouvolaan!

Tervetuloa viettämään corgimaista viikonloppua teemalla Corgit Kymijoella!

Paikkana Nuorisokeskus Anjala
os. Ankkapurhantie 15, 46910 Anjala

Näyttelyssä arvostellaan myös pennut 5 – alle 7 kk  ja 7- alle 9 kk sekä jälkeläisluokat.

Varsinainen erikoisnäyttely pidetään sunnuntaina 18.6.2017, mutta lauantai-iltana kokoonnumme jo viettämään yhteistä iltaa Anjalaan, lisätietoa tulossa myöhemmin.

Lue lisää

Ilmoittaudu Vuoden Corgit-kisaan!

Kisavuosi alkaa olla lopuillaan eri lajeissa ja on tullut aika ilmoittaa corgit mukaan Vuoden corgi -kisoihin!
SWCS ry palkitsee vuoden mittaan menestyneimmät corgit vuosikokouksessa seuraavissa kisoissa:
Vuoden näyttelycorgit molemmista roduista (vuoden uros / narttu, vuoden nuori, vuoden veteraani, vuoden jalostusuros / -narttu).
Vuoden tokocorgi
Vuoden agilitycorgi
Vuoden rallytokocorgi

Kaikkiin kisoihin täytyy omistajan ilmoittaa koiransa mukaan! Näyttelycorgien tulokset ilmoitettava 31.12.2016 mennessä ja muut lajit (agility, toko ja rallytoko) 15.1.2017 mennessä.

Lisäohjeet, säännöt ja lomakkeet

Corgikalenteri 2017 kaipaa kuviasi

Suosittu corgikalenteri julkaistaan jälleen vuodelle 2017. Jos sinulla on siihen mukavia eri vuodenaikoina otettuja kuvia, voit toimittaa niitä sähköisesti 6.11. mennessä osoitteeseen corgipaimennus@gmail.com. Kuvien tulee ehdottomasti olla suurikokoisia kuvatiedostoja (kts. Corgiset-lehden aineistovaatimukset ).
Kalenteriin päätyvät kuvat valitsee jalostustoimikunta yhdessä lehtitiimin kanssa.