Etusivu | Ajankohtaista | Taustaa | Menneitä tapahtumia | Linkkejä | Yhteystiedot

Suur-Helsingin Alaosasto

Suomen Welsh Corgi Seura ry.

Suomen Welsh Corgi seura ry on rotujärjestö, jonka tehtävänä on toimia Suomessa asuvien corgien etujärjestönä Suomessa,Pohjoismaissa sekä muualla maailmassa. Rotujärjestön tehtävänä on toimia neuvonantajana jalostuksellissa asioissa,valvoa rodun terveydentilaa, olla asiantuntijoina kaikissa corgeja koskevissa asioissa, järjestää tuomarikoulutusta uusille tuomareille ja täydennyskoulutusta vanhoille tuomareille. Tästä työsarasta johtuen itse Corgi-seuralla on rajoitetut mahdollisuudet toimia itse corgiseuralaisten keskuudessa. Yhteistä toimintaa ovat kesäpäivät, Corgiset-lehti sekä jäsenistön mahdollisuus osallistua kevät- ja syyskokoukseen. Tätä corgiseuran toimintaa täydentämään on perustettu alaosastot Pohjois-Suomeen, Tampereelle ja Suur-Helsingin alueelle. Rotua harrastava kerho on myös mm. Turussa.

Mikä on Suur-Helsingin alaosasto?

Suur-Helsingin Alaosasto toimii kaikkien Helsingissä ja laajalla alueella Helsingin ympäristössä asuvien corgien keskuudessa. Alaosaston toimintaan ovat kaikki tervetulleita, olkoon koira sitten mamman mussu tai papan kaunein, ei ole mitään väliä. Olkoon koira minkälainen tahansa, karvoja vaikka toisille jakaa tai kiveksistä ei tietoa; kaikki käy. Alaosaston toiminnassa riittää että koira on corgi. Ainoana vaatimuksena on jäsenyys Suomen Welsh Corgi Seurassa. Alaosasto ei peri jäsenmaksua vaan toiminta rahoitetaan eri tempauksilla.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan toimintaan tai sinulla olisi ideoita, joita haluaisit alaosaston toteuttavan, ota yhteyttä keneen tahansa alaosaston toimihenkilöön ja katsotaan mitä hauskaa toimintaa saisimme toteutetuksi!

Tervetuloa mukaan!

Tunnelmointia Suur-Helsingin Alaosaston ”alkumetreiltä”

Ensimmäisen osa on olla tienraivaajana seuraaville. Kun olimme muutaman aktiivisen voimin keränneet listaamme tarvittavan määrän toimintaan halukkaiden nimiä ja esitimme anomuksemme Suur-Helsingin alaosaston perustamisesta vuosikokouksessa ensimmäinen kommentti oli ”Onko tämä jonkinlaista mielenosoitusta tai kapinahenkeä, kun normaali seuratoiminta ei riitä”. Vastustajien kommentit jäivät kuitenkin omaan arvoonsa, koska säännöt selkeästi antoivat mahdollisuuden tämänkaltaiseen toimintaan ja Suur-Helsingin alaosasto perustettiin 1987. Seuraavien alaosastojen kohdalla perustaminen onkin ollut lähinnä läpihuutojuttua.

Rahaa ei tietenkään toimintaan tarjottu, eikä sitä pyydettykään. Oma apu paras apu. Talkoohenki oli alkuaikoina mahtavaa. Rahaa kerättiin kirpputoreilla, jotka olivat silloin vielä melko uutta meillä. Loput kirpputoritavarat huutokaupattiin. Heti seuraavan vuoden Laskiaisena järjestettiin yhdessä Lohjan koirakerhon kanssa laskiaisrieha. Ohjelmassa Lohjan Saksanpaimenkoirat vetivät pulkalla lapsia, paikalle oli rahdattu ponikin pikku ratsastajia varten. Corgiseura hoiti tarjoilupuolen. Oli hernekeittoa, lettuja ja kahvia pullan kera.  Sana oli Lohjan seudulla kulkenut ja yleisömenestys oli valtava, jopa niin, että paikallinen virkavalta tuli katsastamaan mitä ihmettä paikallisella hiekkakuopalla tapahtuu. Onneksi paikka oli yksityisen omistama, joten meiltä ei vaadittu mitään huvilupia tms. Vaikka tilaisuuden tuotto jaettiinkin Lohjalaisten kanssa, niin vallan sievoinen pesämuna siitä kertyi meidänkin osastomme kassaan.

Alkuaikojen toiminnan rahoittamiseksi istuimme kerhoiltoja näperrellen kaikenlaista myytävää. Joukosta löytyi kaikenlaista taitajaa ja suuren suosion saavuttivat kaakelilaattoihin käsin maalatut corgit. Näitä uniikkeja taideteoksia on vieläkin nähtävänä monen corgiperheen seinällä.

Match Showt olivat silloin hyvin suosittuja tapahtumia ja paikalle vedettiin aina – totta kai – Ojalan matkailuvaunu, joka toimi paikalla kahvion sydämenä. Ei ollut puutetta leivonnaisista ja muusta hyvästä, tekijöitä riitti samoin ostajia  runsaiden kehujen kera.

Näillä rahoilla sitten järjestettiin erilaisia luentoja ja tapahtumia ja kaikenlaista yhteistä iloa corgiväelle karvoihin katsomatta. Myös Ruohonjuuri-lehteä monistettiin halukkaille.  Suosituimmiksi tapahtumisiksi vuosien varrella ovat osoittautuneet kesäpäivät ja joulujuhlat, joita vieläkin odotellaan pitkin vuotta arpajaisvoittoja haalien.

Anneli Ojala - yksi perustajajäsenistä