Pembroken värit

Pembroken väriskaala on serkkuaan cardigania rajoitetumpi. Hyväksyttyjä värejä ovat punainen, soopeli, kellanruskea (fawn) tai musta punaisin merkein sekä kolmivärinen musta-ruskea-valkoinen (tricolour).

Vasemmalta oikealle: ns. lappunaamainen tricolour, black cap tricolour, tricolour, punainen valkoisin merkein ja soopeli. Kuva: Marja PusaValkoisia merkkejä voi olla raajoissa, rinnassa ja niskassa, hieman valkoista
päässä, hännänpäässä ja kuonossa sallitaan. Valkoinen väri ei kuitenkaan
saa olla vallitseva. Kirsun tulee aina olla musta ja silmänympäryspigmentin mahdollisimman tumma. Diluutiovärit kuten sininen tai maksanruskea eivät ole hyväksyttyjä värejä.

Nykyään lähes kaikilla pembrokeilla on valkoista väriä vähintään raajoissa ja rinnassa. Vanhoista englantilaisista videoista tai kuvista voi vielä löytää yksivärisiä tai mustia punaisin merkein.

Punaisen värin vaihtelut voivat olla suuretkin. Aivan oljenkeltaisesta syvään punaiseen väriin. Soopelin väritys on yleensä kellanruskea ja osassa karvoitusta karva on kaksiväristä, karvankärki on musta ja usein soopelille ominaisesti muun muassa päässä musta karva muodostaa otsalle kuvion tai kehyksen ja tyypillisesti myös selän päällä on musta satulakuvio.

Kolmivärisiä koiria voi olla hyvinkin erinäköisiä. Osalla on päässä musta maski, osalla vain musta panta otsalla ja toisilla pää on kokonaan punainen.

Punainen valkoisin merkeinSatulaselkäinen tricolourBlack cap tricolourLappunaamainen tricolourSoopeli valkoisin merkein