Uudet pentulistat käyttöön

Hei kasvattaja!

Olethan muistanut täyttää SWCS ry -nettisivuilta löytyvän pentueseurantalomakkeen kasvattamistasi pentueista? Lomakkeella annetut tiedot ohjautuvat seuran jalostustoimikunnalle, jossa ne käsitellään luottamuksellisesti. Jalostustoimikunta kerää tietoa molempien rotujen tilanteiden seurantaa sekä tilastointia varten. Kiitos, kun osallistut!

Yhdistyksen uusille nettisivuille on tulossa A- ja B -pentuelistat. Jotta saman kasvattajan toinen sekä sitä seuraavat pentueet voidaan ilmoittaa A-listalla, tulee kasvattajan palauttaa edellisen pentueen pentueseurantalomake jalostustoimikunnalle. Ohessa kriteerit kokonaisuudessaan:

A-LISTA

– PEVISA:n mukaiset tutkimukset tehtyinä
– Ei uusintayhdistelmiä
– Ei pentueita alle 10 kk syntymävälillä (emäkoira)
– Ei yli 8-vuotiaan nartun pentueita
– Yhdistelmän sukusiitos viidellä polvella max 6,25 %
– Pentueen vanhemmilla näyttelytulos vähintään H
– Yhdistelmän uroksen ja nartun lonkkaindeksien keskiarvo on astutushetkellä yli 100

– Kasvattajan ensimmäinen pentue pääsee listalle yllä olevien kriteerien täyttyessä, toinen ja sitä seuraavat pentueet yllä olevien kriteerien täyttyessä ja kun edeltävän pentueen pentueseurantalomake on toimitettu jalostustoimikunnalle.

B-LISTA

– Täyttää PEVISA-ehdot